Hampaiden oikomishoito

Nykyaikainen oikomishoito voidaan suorittaa melko huomaamattomasti lähes näkymättömin kalvoin (Invisalign oikomishoito) tai hampaan värisin keraamisin kiinnikkein. Ensin tutkimme maksuttomalla konsultaatiokäynnillä millainen hoitosuunnitelma olisi hampaillesi sopivin. 


Ikä ei ole este oikomishoidon aloittamiselle. Mikäli olet kiinnostunut, varaa aika konsultaatioon, jolloin voimme kertoa millainen olisi sinun hampaidesi hoitosuunnitelma. Invisalign oikomishoito tai oikomishoito kiinteillä kojeilla.

Invisalign oikomishoito

Yleistä oikomishoidosta

Yleisimmät syyt oikomishoidolle ovat erilaiset purentahäiriöt, jotka haittaavat hampaiston normaalia kehitystä ja toimintaa. Oikomishoitopäätös tehdään nykyään yhä useammin myös esteettisistä syistä. Virheellinen purenta saattaa myös aiheuttaa pään- ja kasvojenalueen kiputiloja sekä estää kunnollisen pureskelun. Ahdas hammaskaari vaikeuttaa hampaiden puhdistamista. Purentavirheet voivat vaikuttaa haitallisesti myös ulkonäköön. Purentavirheitä aiheuttavat yleisimmin hampaiden menetykset, pitkään jatkunut peukalon tai tutin imeminen, hammaskaaren ahtaus, suuret kita- ja nielurisat, purennan kuluminen. Hampaiden juurten siirtymiset leukaluussa tarvitsevat riittävän ajan , jotta oikomishoidon lopputulos on hyvä ja mahdollisimman pysyvä. Hampaiden oikomishoidon lopussa, ennen hoidon päättymistä pidetään Invisalign oikomiskalvoja tai kiinteitä kojeita muutama viikko vielä passiivisesti. Passiivinen vaihe auttaa hampaiden juuria asettumaan uuteen asentoon. Oikomishoitoa seuraa ylläpitovaihe, ettei saavutettua hoitotulosta menetetä. Tehtiinpä oikomishoito Invisalign Clear Aligner oikomiskalvoilla tai kiinteillä oikomiskojeilla. Ihminen muuttuu läpi koko elämän mm. vanheneminen kutistaa hampaita ympäröiviä kudoksia ja vaikuttaa tällöin myös hampaiden asentoihin. Tämän seurauksena ylläpitovaihe voi kestää useita vuosia tai jopa koko elämän ajan, jotta vältyttäisiin hampaiden asentomuutoksilta.

Varaa aika maksuttomaan oikomishoidon konsultaatioon!

Koskee ainoastaan uusia oikomishoidosta kiinnostuneita asiakkaita.

Hammaslääkäriasema

OrthoCenter
Orthokonsult Oy

Yhteystiedot

Yliopistonkatu 13b
20100 TURKU