VIVERA-retentiokalvot

Vivera retentiokalvo

Hoitotuloksen ylläpito

Oikomishoidon jälkeen on saavutettua tulosta ylläpidettävä, jotta hampaat eivät palaudu lähtötilanteeseen. Tehtiinpä oikomishoito Invisalign oikomiskalvoilla tai perinteisillä kiinteillä kojeilla, retentiosta eli ylläpidosta on huolehdittava.

Ylläpitoon käytetään Invisalign oikomishoidon jälkeen yleensä Vivera-ylläpitokalvoja, jotka ovat miellyttävä ja luonteva tapa varmistaa oikomishoidon lopputulos oikomishoidon jälkeen. Vivera ylläpitokalvot tukevat koko hammaskaarta. Vivera ylläpitokalvot antavat myös hampaille luonnollisen tavan joustaa purentapaineen alla, koska hampaissa ei ole mitään kiinteää rakennetta kiinnitettynä. Vivera ylläpitokalvot kuluvat yksilöllisesti purentavoimien paineesta ja niitä joutuu myöhemmin uusimaan.

Vaihtoehtona ylläpitoon voidaan tehdä kiinteät retentiolangat. Kiinteät retentiolangat voidaan kiinnittää vain etualueen hampaisiin hampaiden takapinnalle. Kiinteät retentiolangat eivät tue koko kaarta. Tällöin mm. poskien paine voi ajan myötä kaventaa hammaskaaria sivuilta ja vähitellen saavutettu hoitotulos muuttuu.
Kiinteitä retentiolankoja täytyy välillä huoltaa mm. lisäämällä kiinnitysainetta tai kokonaan uusia langan heikennettyä.

Ylläpitoon voidaan myös suunnitella sekä Vivera ylläpitokalvoja ja kiinteää retentiolankaa yhdessä. Tällöin retentiolanka tukee etualuetta jatkuvasti ja yöaikaan Vivera ylläpitokalvot antavat lisätukea hampaisiin ympäröiviä kudosvoimia vastaan (esim. posket, purentapaine, funktionaalinen toiminta, vanhenemisen myötä tulevat kudosmuutokset).

Vivera retentiokalvoja käytetään alussa lähes jatkuvasti, myöhemmin voidaan vähentää pelkkään yökäyttöön.

Hampaiden ylläpito jatkuu pitkään. Ylläpito hoidolla halutaan estää hampaiden kulumisesta ja vanhenemisen myötä tulleista kudosmuutoksista aiheutuvien voimasuhteiden vaikutusta hampaisiin, jottei menetetä saavutettua hoitotulosta.Varaa aika ilmaiseen oikomishoidon konsultaatioon!

Koskee ainoastaan uusia oikomishoidosta kiinnostuneita asiakkaita.

Hammaslääkäriasema

OrthoCenter
Orthokonsult Oy

Osoite

Yliopistonkatu 13b
20100 TURKU